każda okazja jest dobra

Melanż bez związku: oliwki, granat, lakerda, pastirma – jak pastrami, stary ser czyli eski kaşar z Gaziantep, ser owczy, krewetki z szałwią i wino musujące Vinkary. W minimalistyczne okrycie stołu wcielił się papier do pakowania szkła. Nad (czy pod?) wszystkim czuwa Nazar Boncuğu.

IMG_6823_1

Lakerda czyli surowa ryba: sugeruje się serwować z cienko pociętą cebulą zamiast topienia w oliwie.

IMG_6822_1

Oliwki kolorowe jak jesienne liście.

review 093_1

Podobno pierwsze (jedyne?) tureckie wino musujące, które dojrzewa w butelce według “oryginalnej metody”.


7 responses to “każda okazja jest dobra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: