wszystko co chciałeś wiedzieć o gazpacho, ale nie wiedziałeś, że musisz zapytać

Wszystkie składniki tak gęsto i często serwowane w tureckiej kuchni, lecz nigdy w tej postaci. A warto, bo o tej porze roku warzywa, a zwłaszcza pomidory, są fantastycznie smakowite. Zresztą czerwona papryka też.

Przy okazji gorąco polecam oryginalne źródło przepisu i prezentację metody serwowania:

gazpacho

Łatwe do wykonania, poradzą sobie nawet kobiety na skraju załamania nerwowego. U mnie radzi sobie super hiper twardziel blender podczas gdy ja szybuję w parallel universe. Jeżeli nie ma blendera, można po staremu – utrzeć na miazgę w moździerzu. Po tym jak ręką odjął, po załamaniu śladu nie będzie.

Warto pozwolić smakom przegryźć się przez noc. Ewentualnie dodać secret ingredient – dla smaku, oczywiście.

gazpacho


11 responses to “wszystko co chciałeś wiedzieć o gazpacho, ale nie wiedziałeś, że musisz zapytać

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: